LEVENDULA

Levendula (Lavandula angustifolia)
Mire jó, és hogyan kell használni!
Figyelem! Csak ellenőrzött, TISZTA olajat használjon!
CPTG Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőség!
A doTERRA a legmagasabb minőséget tudja biztosítani!

Idegesség, álmatlanság, szédülés, megfázás, légúti megbetegedések, vizeletpangás, reuma, gyomor- és bélrenyheség, migrén, tifusz, húgyhólyag-gyulladás, magas vérnyomás esetén alkalmazandó.
Külsőleges alkalmazás:

A hígítatlan illóolajat kenjük égésekre és rovarcsípésekre. Nehezen gyógyuló sebek, továbbá pattanások, pörsenések kezelésére lemosás és borogatás formájában használatos. Meghűléses megbetegedések esetén belélegezni. Ideges panaszok esetén a szobában elpárologtatni. Feszültség és görcsök kezelésére masszázsolaj formájában alkalmas. Hüvelyöblítésre is használják.

Pszichés és lelki hatása:

A levendulaolaj a tisztaság, frissesség és rend légkörét ajándékozza, elhessegeti a borongós gondolatokat és a "gonosz szellemeket". Oldja a lehangoltságot, depressziót, helyreállítja a lelki egyensúlyt. "Tavaszi nagytakarítást" végez a lélekben.

Figyelem! A várandósság első hónapjaiban kerülendő, utána mértékkel használható.

A Levendula illóolaj hatásai:
Megnyugtatja a bőrt, rugalmasan, tisztán tartja, gyógyítja a bőrhibákat, megszünteti a zsírosságát, pattanásokat. Egyéb bőrproblémákat is orvosolja: ekcéma, pikkelysömör, leégés, herpesz. Segíti a horzsolások, zúzódások, sebek gyógyulását.

Csökkenti a gyulladásokat, lazítja a dugulásokat, fertőtlenít, erősíti az immunrendszert.

Fájdalom- és lázcsillapító hatású, nagyon jó fej-, fül- fog-és torokfájásra, rovarcsípésre. Csillapítja a mandulagyulladást.

Oldja az izomgörcsöket, izomfájdalmakat, segíti az emésztést, enyhíti a gyomorfájást, a menstruációs görcsöket.

Légzőszervi panaszokra is jó hatással van, csökkenti a vérnyomást.

Csökkenti a fáradtságérzést, erősíti az idegrendszert, megnyugtat, elűzi az álmatlanságot. Eloszlatja a depressziót, a félelmeket, segít túlérzékenység idején.

A szárított szálaival távol lehet tartani a szekrényből a molyokat.

Mire használjuk?
Égési sérülések, rovarcsípés, bőrfertőzések, vágások, sebek, horzsolások, napozás utáni leégés, pattanás, ekcéma, bőrgyulladás, stressz, fejfájás, álmatlanság, ájulás, magas vérnyomás, görcsök, izomfájdalmak, hányinger, ízületi gyulladás, gyenge Immunrendszer, asztma, légzési problémák.

Veszélyei:
Túlzott használata álmatlanságot, nyugtalanságot okoz.

Hogyan használjuk?

Tegyünk néhány cseppet a párnánkra, mélyebb álmunk lesz. Masszázsolajba keverve csökkenti a stresszt. Égési sérülések, vágások,
horzsolások hatékonyan kezelhetők, ha egy tál langyos vízbe 6-8 cseppet teszünk, s az érintett bőrfelületet a vízbe mártott vattacsomóval törölgetjük. A tiszta, hígítatlan olajat is alkalmazhatjuk vattacsomóra csepegtetve, vagy a bőrön 1 cseppjét elkenve. Csillapítja a fájdalmat, a gyulladást és a viszketést, de sebes bőrfelületen a tömény olaj égető érzést válthat ki, masszézs esetén keverjük kókusz olajjal.Elsősorban stresszre, vágott és égési sérülésekre ajánlható.
TERMÉKRENDELÉS
https://internext.hu/webaruhaz/levendula-lavender/Figyelem! Csak ellenőrzött, TISZTA olajat használjon!
A CPTG Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőség!

A doTERRA a legmagasabb minőséget tudja biztosítani!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy követed a Blogom!