ILLÓOLAJOK HASZNÁLATA! A Német modell.

Számos vélemény van arról, hogy az illóolajok hogyan lehetnek a leghatékonyabban és legbiztonságosabban alkalmazhatók, amelyek közül sok a hagyományon alapul. Jelenleg három fő regionális felhasználási modell létezik: a német, az angol és a francia. Az egyes modellek azon alapulnak, hogy az illóolajokat hogyan használták először egy adott módon.

1x1_600x600_Woman_Smelling_Flower_us_en_web.jpg
  1. A német modell az aroma erején alapszik.
  2. Az angol modell transzdermális vagy topikus módszer.
  3. A francia modell elősegíti az illóolajok bevitelét.
  1. A német modell azon az elgondoláson alapul, hogy a szaglás gyorsabb reakciót vált ki, mint a látás vagy a hang. Az illat érzékelésén keresztül az illóolajok képesek befolyásolni érzelmeinket. Az aromás felhasználás rendkívül hatékony, és mérsékelten alkalmazható az illóolajok bármelyikére. A közelmúltig a tudomány alábecsülte az aromák egészségre gyakorolt ​​hatását. Számos tanulmányt készítettek az aroma hatásáról, hogy csökkentsék a szorongó érzéseket, enyhítsék a stresszt és javítsák a hangulatot.

    Az aroma erőteljes hatásainak egyik példája két olyan tanulmányban található, amelyekben a környezeti illatok hatásait vizsgálták a fogászati ​​beavatkozásra váró betegekre. A vizsgálatokban a betegeket a fogászati ​​eljárás megkezdése előtt narancs- és levendula illatoknak tették ki. Az eredmények statisztikai elemzése azt mutatta, hogy a kontrollcsoporthoz képest mind a narancs, mind a levendula aromák csökkentik a szorongó érzéseket és javították a hangulatot. (Lehrner J, Et al. 2000) (Kritsidima M., Et Al. 2010)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy követed a Blogom!