2019. május 10., péntek

Az illóolajok helyi alkalmazása


Külsőleg
A helyi alkalmazás azt jelenti, hogy az illóolajat közvetlenül a bőrön, hajon, szájon, körmökön vagy a test más részein alkalmazzuk. Az illóolajokat esetenként felhasználhatjuk hígitatlanul (azaz "tisztán") egy kissebb testfelületen. A másik módszer, hogy úgynevezett hordozóolajhoz adagoljuk (növényi vagy magolajhoz, például frakcionált kókuszolaj, olíva, mandula, jojoba, szezám stb.),ha a test nagyobb részén alkalmazzuk, vagy ha az illóolajat hígitva, gyerekek bőrére vagy érzékeny bőrre alkalmazzuk. Az illóolajak helyi használatának legáltalánosabb módjai a következők:

Közvetlen felvitel
Az olajat vagy közvetlenül a kívánt helyre csepegtetjük, vagy a kezünkbe (esetleg puha törlőruhára vagy vattapamacsra) csepegtetve oszlatjuk el a kívánt területen. Gyakran kisméretű görgős üvegcsét használunk az olaj egyszertű felviteléhez.
Masszázs
Az illóolajakat általában hordozóolajjal keverjük el,, majd eloszlatjuk a bőrön és kézzel bemaszírozzuuk. Az olajok egyéni tulajdonságaikkal fokozzák az érintés erejét.
Borogatás
Ezzel a technikával meleg vagy hideg nedves törölközőt helyezünk a bőrre, hogy az illóolaj még mélyebbre hatolhasson a szövetekbe.
Fürdők
Az illóolajokat gyakran adagoljuk fürdővízbe (akár közvetlenül, akár feloldott fürdősóval vagy keserűsóval kombinálva). Ekkor az olaj a fürdővízből kerül rá a bőrre.
Egyébb terápiák
Az illóolajakat gyakran alkalmazzuk együtt más terápiákkal, például reflexológiával, akupunktúrával és fülterápiával, így az illóolaj fokozza a kezelések hatását.


Tobábbi részletes információk és termék rendelés a weboldalon

Üdvözöllek! Érdemes vissza látogatni a Blogomra, mert mindíg friss információkkal jelentkezek! Írd meg a véleményed, tedd fel a kérdéseidet. köszönöm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy követed a Blogom!

doTERRA

A dōTERRA 2008- ban alakult amerikai cég, 100% tisztaságú, természetes illóolajokat, valamint illóolajokból készült termékeket gyártanak. A ...